Anne Hogewind

Hoi, ik ben Anne en ik ben toneelschrijver en dramaturg. Ik ben in 2013 afgestudeerd in de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien heb ik mijn hart verknocht aan community theater. In mijn werk laat ik mij graag inspireren door de persoonlijke verhalen van de spelers. Je kunt mij in de repetities vaak vinden aan de zijkant, waar ik fanatiek mee zit mee te schrijven in mijn notitieboek. Ik vind het fijn als spelers zich kunnen herkennen in de voorstelling en de bijhorende thematiek. 

Ik heb al een voorproefje gekregen van het Huis van Vervoering tijdens een workshop toneelschrijven, die ik daar mocht geven. En wat een fijne groep spelers! Een groep met een rijkdom aan verhalen. Een groep, die open en nieuwsgierig is naar elkaar en naar nieuwe dingen uitproberen. Een ervaring die ik al vaker heb gehad bij deze doelgroep. Ik kijk er dan ook erg naar uit om voor Huis van Vervoering te gaan schrijven! 

Verder werk ik als toneelschrijver, dramaturg en schrijfdocent bij een aantal andere community theatergezelschappen. Ik vind het inspirerend om met veel verschillende makers en doelgroepen te werken. Mijn stukken zijn vaak tragikomisch en absurdistisch.