Annoushka Claassens

Hey, ik ben Annoushka en vorm samen met Roeland de artistieke directie van Huis van Vervoering. Het is een heerlijke uitdaging om onze broedplaats draaiende te houden, waarbij ik elke dag weer bij leer en nieuwe kwaliteiten en uitdagingen ontdek in mezelf. Het voelt als een voorrecht deze doelgroep te mogen bedienen, sinds de eerste zomerschool in 2017 ben ik gek op de 55+ doelgroep, ze hebben enorm veel te geven en willen nog zoveel leren, een inspiratie om mee te werken! 

Op de vloer  houd ik me, bijvoorbeeld tijdens onze voorstellingen en zomerschool, vooral bezig met de beweging en dans. Hierin werk ik het liefst vanuit de fysieke mogelijkheden van de deelnemers die voor me staan, ik daag hen uit om net even buiten de lijntjes te kleuren en een stapje verder te gaan dan de eerste gedachte. Op deze manier blijven de deelnemers zichzelf ontwikkelen en nieuwe kanten (van zichzelf, de ander en de wereld om hen heen) ontdekken, maar staan ze wel in hun (fysieke) kracht.

Naast Huis van Vervoering ben ik werkzaam als dansdocent en choreograaf, waarbij ik het liefst de combinatie met theater op zoek. Ik werk hierin heel graag met andere makers samen en voel me in die wisselwerking het meest geïnspireerd. In mijn vrije tijd ga ik regelmatig op pad met mijn camperbusje, doe ik graag aan acroyoga, een vorm van partneracrobatiek en ben ik moeder van een heerlijke eigenwijze zoon.