Arjuna Vermeulen

In 2003 begon ik met breaken en was ik meteen verkocht. Dit was wat ik wilde doen. Sinds 2020 ben ik ook in de wereld van het theater getreden. Zo danste ik in het stuk  Traces’ van choreograaf Shailesh Bahoran en daaropvolgend in het stuk ‘Anansi’ van het Nationaal Opera & Ballet. Al snel wisselde mijn focus van uitvoerend dansen naar mijn ontwikkeling als maker. Zo maakt ik werk als het duet ‘Growth’, mijn eerste solo-werk genaamd ‘Equilibrium’ en meeste recentelijk ‘Vre Nom’

Ook werk ik graag in opdracht van verschillende partijen. Daardoor kom ik in contact met allerlei doelgroepen wat mij de kans geeft om echt alle mogelijkheden van beweegbaarheid, menselijkheid en expressie op te zoeken. Zo werkte ik bij Theaterwerkplaats Tocht als choreograaf aan de voorstelling ‘Troostgravers’. Een dans- en theatervoorstelling met een gemixte cast van 65-plussers en jongvolwassenen.

Als maker houd ik ervan om rauwe, echte situaties te creëren die in contrast staan met juist heel vloeiende en gestructureerde momenten. Het ontleden van de persoon die op het podium staat om zo diens persoonlijke verhaal een essentieel onderdeel van de voorstelling te maken is altijd het doel. 

In de workshops tijdens de zomerschool zullen we samen een duik nemen in jullie persoonlijke beweegbaarheid. Niet alleen waar die beweegbaarheid zit, maar ook wat wij daar bij voelen en hoe we deze beweegbaarheid kunnen inzetten om ons verhaal te vertellen. 

Samen creëren we een basis taal die we vervolgens zullen uitdiepen tot zover de beweeglijkheid ons kan brengen. 

website:
www.cypherhq.nl