Blog Ellen

De zomerschool; toewerken naar ‘spektakel’!

De Zomerschool vond ik een bijzondere beleving!

Het leek mij leuk om samen met anderen speels en creatief bezig te zijn. Ik vond het een uitdaging om mezelf neer te zetten en om nieuwe kanten van mezelf te ontdekken. Om te proeven van de verschillende vormen van theater zodat ik daarna misschien een keuze kon maken voor een van de vormen daarvan.

Ik heb erg genoten van de zomerschool. Stapje voor stapje en beetje bij beetje werden de oefeningen opgebouwd. Dat maakte dat ik steeds meer lef en plezier kreeg.

Met elkaar zingen voelde heel saamhorig en verbindend, ook al klonk het nog wat rommelig. Iedereen zong wel direct mee! We hadden veel plezier, vooral door de  verschillen in tempo binnen de melodie.

Ik heb kennis gemaakt met verschillende oefeningen die laagdrempelig gebracht werden. Bijvoorbeeld heel even op een podium staan om te voelen hoe dat is, met of zonder tekst. Dat was gemakkelijker dan ik gedacht had!

Ik vond het fantastisch om uiteindelijk de uitvoering van de verschillende groepjes te zien: een groot spektakel! 

Om zelf ook mee te doen met een presentatie vond ik op een leuke manier spannend. Omdat dit toch een uitvoering was, voelde het echt anders dan in je eigen groepje oefenen of iets voordragen. 

Een echt optreden voor ‘publiek’.

Ik heb nog geen keuze kunnen maken voor een bepaalde vorm van theater, maar ik wil er zeker mee door!

september 2021

Ellen van de Burg