Huisvoorstelling

Het sneeuwt in de Kamer

Foto: Deborah van Dam

“Het sneeuwt in de kamer” de Huisvoorstelling van Huis van Vervoering, is 22 oktober 2022 in première gegaan.

In de voorstelling wordt het thema dementie belicht vanuit vier perspectieven: de dementerende, de naaste, de verzorger en als vierde dementie zelf. Hoe bereik je elkaar vanuit deze verschillende belevingswerelden? ‘Het Sneeuwt in de Kamer’ gaat over de menselijke verlangens tussen weggaan en blijven. Over vertrouwen, praten met vogels en serieus genomen worden. Het belooft een muzikale, fantasievolle en poëtische voorstelling te worden met een hoopvolle blik op het thema dementie. 

“We willen dit taboe-onderwerp positief benaderen, waarbij de nadruk ligt op de rijke gevoelswereld van de persoon met dementie”, aldus het artistieke team bestaande uit Roeland Drost, Annoushka Claassens en Marijn van den Bogaard.

Bekijk hier de teaser van de voorstelling.

Een kleine impressie van de voorstelling.

Werkwijze

In mei en juni hebben de deelnemers – vanuit acteren, bewegen of muziek maken van allerlei kanten een haperend brein onderzocht en belicht. De drie groepen hebben geïmproviseerd rondom associaties, dromen, visioenen, herinneringen en geluiden. Daarnaast heeft Huis van Vervoering i.s.m. WZH (WoonZorgcentra Haaglanden) een viertal gesprekstafels gehouden over het onderwerp. Aan de hand van al dit materiaal heeft schrijver Eva Toorop een script geschreven. In september en oktober worden de repetities hervat. 22 Oktober is de premiere. De voorstelling zal de gehele herfstvakantie voor openbaar publiek spelen. In de weken daarna wordt de voorstelling voor (zorg) studenten vertoond en worden er educatieve en interactieve workshops aan gekoppeld.

“We hebben ons laten inspireren door levensechte ervaringen van deelnemers en zorg professionals. Wat een rijkdom om mee te werken!”, aldus één van de makers.

TICKETS

Let op: De normale tickets kosten €12. Wil je met een Ooievaarspas bestellen (€6) dan kan dit ook, deze wordt op locatie gecontroleerd!

Hoe wat en waar

Wanneer?
22 t/m 30 oktober 2022
Waar
De oude Appelloods, Laan van Poot 97 (voorkant)
In
Den Haag
Partners
WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), House of Rat, Theaterschool Rabarber

Ontwikkeling

Concept
Muziek
Choreografie
Credits

Script: Eva Toorop
Zakelijke coördinatie: Marije van Rest
Productie: Melissa Huijbers
PR: Maayke Grootscholten
Techniek: Willem Helversteijn/Robert Schmidt
Scenografie: Rijer Pos
Kostuums: Bernadette Kijzers

Met dank aan alle vrijwilligers.

Spelers

Frits van Doorn, Eelco Brinkman, Theo Milder, Ana Maria Storm, Trees van Dijk, Mercedes Olivieri Acosta, Arline van Raffe, Truus de Rouw, Ingrid Noorlander-Heetveld, Foske Rienks, Lucy Loeven, Willemien van Spronsen, Anne Jansen, Francisca Tan, Mariatta van den Elshout, Cora Andeweg van de Graaf, Ton van de Langkruis, Marion Lucassen.