INSPIRATIESESSIES 'LIEFDE & INTIMITEIT'

Wat
Inspiratiesessies

Wanneer
do 23 mei – geweest
ma 10 juni van 18:30 – 21:00

Waar
Koorenhuis Prinsegracht 27 lokaal 1.08 

Wie:
Annoushka Claassens, Roeland Drost, Marijn van den Bogaard, Anne Hogewind

Aantal deelnemers
15 à 20 deelnemers per bijeenkomst

Prijs
Gratis 

Deadline aanmelden
9 juni 2024

Aanmelden
Dat kan onderaan de pagina!

 

Voordat we in september aan onze nieuwe Huisvoorstelling gaan beginnen, nodigen we jullie graag uit om tijdens inspiratiesessies mee te doen aan een vooronderzoek naar het thema van de Huisvoorstelling: liefde en intimiteit.

We organiseren in mei en juni 2024 vier bijeenkomsten. Samen met onze 55+’ers en WZH willen we dan in beeld brengen wat er aan verlangens en behoeftes leeft. Dit met als doel om verhalen op te halen, elkaar te inspireren en zo het eerste ruwe materiaal voor de Huisvoorstelling te ontwikkelen. Ook schrijfster Anne Hogewind – die we vragen voor het script van de Huisvoorstelling – is in deze fase al betrokken.

De eerste twee bijeenkomsten houden we met onze 55+ deelnemers. We wisselen verhalen uit en willen met elkaar een handige manier vinden om gemakkelijker over persoonlijke dingen als liefde en intimiteit te praten. De bezoekers van deze bijeenkomsten nemen actief deel en dragen bij aan de inhoud van het programma. De derde en vierde bijeenkomst gaan we op bezoek bij WZH, om daar inspiratie op te doen. 

Voorbeelden van vragen, die we willen onderzoeken zijn:

  • Hoe zijn, bij stellen die lang samen zijn, de behoeften en komen die overeen met elkaar? Zijn ze veranderd? Hoe belangrijk is intimiteit, of het ontbreken ervan? 
  • Hoe ga je om met je behoefte aan intimiteit als je je partner bent verloren? Ga je iets anders doen? Op dansles bijvoorbeeld?
  • Hoe is het om opnieuw verliefd te worden? Hoe sta je tegenover het opnieuw intiem worden met iemand van het andere of hetzelfde geslacht en het aangaan van een relatie met een ander? Wil je weer samenwonen? Of juist niet? Ben je alleen minnaars? Breng je het in de openheid? Wil je weer trouwen? 
  • Welke ontwikkeling heb je in je leven doorgemaakt op seksueel gebied? Zijn er dingen waar je op latere leeftijd makkelijker om vraagt? Of juist niet? Merken we hierin verschillen op tussen mannen en vrouwen?
  • Wat kunnen en durven wij iemand te vragen? Hoe leren we elkaar, onderling in het gesprek, met respect uitnodigen, om iets over een ieders (veranderende) verlangens te vertellen en daar misschien ietsje opener naar te kijken? Centraal moet staan dat iedereen zijn eigen grenzen heeft en dat dit ook mag!

AANMELDEN INSPIRATIESESSIES