Be(VRIJ)ding

In de samenwerking met Rabarber ontmoet de 55-plusser de jongere en onderzoeken we het thema be(VRIJ)ding.

In dit project, met als thema be(VRIJ)ding, staat de ontmoeting en uitwisseling tussen jongeren en 55-plussers centraal. Huis van Vervoering gaat voor dit project een samenwerking aan met Theaterschool Rabarber in Den Haag.

Vanuit de disciplines theater en dans/beweging gaan we het ‘gesprek’ aan. We zullen vragen stellen als: Wanneer ben je vrij? Hoe is het om geen gevoel van vrijheid te ervaren? Is iedereen in Nederland op dit moment vrij? Ervaart de ene persoon van een bepaalde gender of culturele achtergrond dezelfde vrijheid als een ander persoon met een hele andere achtergrond of identiteit? Wanneer voel jij je beperkt in je vrijheid? Heb je wel eens een compromis gesloten in je eigen identiteit om zo meer vrijheid te ervaren?

Deze vraagstellingen zullen we op de vloer gaan onderzoeken, in spel of bewegingsopdrachten komen de deelnemers steeds meer over elkaar te weten. We vinden het vraagstuk welke beperkingen of mogelijkheden jongeren en 55-plussers in hun vrijheid ervaren en de verschillen of overeenkomsten hierin een inspirerend startpunt. Uiteindelijk zal de presentatie een verzameling worden van deze uitwisseling van verhalen, ervaringen en gesprekken.

Planning

  • repeteren: 2, 3 en 4 mei 2023 (overdag)
  • presentatie: 5 mei 2023

Er kunnen aan dit project 10 deelnemers van 55-plus meedoen. Of je al eerder mee hebt gedaan met een activiteit van Huis van Vervoering maakt niet uit, iedereen van 55 jaar of ouder is welkom, met of zonder ervaring op een podium. Zij zullen samen met 10 jongeren van Rabarber dit avontuur aangaan.

De kosten om mee te doen aan dit project zijn € 75,- of € 37,50 voor mensen met een geldige Ooievaarspas. Heb je interesse om mee doen? De inschrijvingen voor dit project zijn helaas al gesloten, er zijn voldoende aanmeldingen. Het is nog wel mogelijk je aan te melden voor de wachtlijst.

Schrijf je hier in voor de wachtlijst.