Performance Pan~// Catwalk

Het sneeuwt in de kamer

In Pan~// Catwalk duiken we in de kleding en hebben we het over gender en identiteit.

We gaan een samenwerking aan met het het Tilburgse performance gezelschap Zwermers. Zwermers werkt sinds 2018 aan een doorlopend artistiek project: Pan~// Catwalk, over kleding en identiteit. Die twee dingen zijn nauw met elkaar verbonden. Bewust en onbewust geven we onszelf -elke dag- vorm door wat we dragen. We worden continu bekeken en geïnterpreteerd door anderen. Als mensen hebben we de neiging om alles wat we zien te labelen.

Pan~// Catwalk speelt met de menselijke neiging om alles wat we zien te labelen, de voorstelling stimuleert én ondermijnt die drang. Door het continu aan- en uittrekken van outfits ontstaat er een opsomming van allerlei ‘soorten mensen’. We vellen daarmee geen oordeel over de verschillende menstypes, maar laten door middel van onophoudelijke kledingwissels de fluïditeit van onze identiteit zien.

Klik hier voor de website van Zwemers en hun project Pan~// Catwalk.

In een aantal sessies, onder begeleiding van 2 performers van Zwermers en 1 maker van Huis van Vervoering, wordt toegewerkt naar een eindpresentatie, waarbij we met onze deelnemers, een eigen Pan~//Catwalk zullen creëren en tot uiting brengen. Dit levert een uniek palet op aan identiteiten van de oudere doelgroep. Daarnaast werkt Zwermers aan een groeiend videowerk waarin alle deelnemers van alle projecten samenkomen. Door een fotosessie te organiseren op de presentatiedag, zullen ook de deelnemers van Huis van Vervoering onderdeel worden van het videowerk van Zwermers.

Planning

  • Zwermers komt Pan~// Catwalk spelen: 10 of 17 maart 2023.
  • repeteren: 24, 25, 31 maart, 1 en 7 april 2023.
  • presentatie: 8 april 2023.

Er kunnen aan dit project 25 deelnemers, meedoen. Of je al eerder mee hebt gedaan met een activiteit van Huis van Vervoering maakt niet uit, iedereen van 55+ is welkom, met of zonder ervaring op een podium.

De kosten om mee te doen aan dit project zijn € 75,- of € 37,50 voor mensen met een geldige Ooievaarspas. Heb je interesse om mee doen?

Schrijf je dan hier in voor dit project.