LENTESCHOOL

Wat
Dramaturgie lessenreeks van vier
lessen (2 uur)

Wie
Patricia Oldenhave

Wanneer
7, 14, 21 en 28 maart 2024 van 15.00 tot 17.00 uur

Prijs per reeks
€ 170,-  & € 42,50 met Ooievaarspas

Locatie
Studio 0.2 Koorenhuis (ovb) Prinsegracht 27 Den Haag

Aantal deelnemers
12 

Deadline aanmelden
1 maart 2024

Aanmelden
Dat kan hieronder!

Na het succes van de Zomerschool hebben we dit jaar ook in de lente een prachtig programma voor jullie gemaakt. In de lessenreeks van maart leer je alles over dramaturgie!

Haags dramaturg Patricia Oldenhave zal deze lessenreeks verzorgen. In vier lessen zal ze jullie meer leren over wat dramaturgie is en wat een dramaturg precies doet tijdens het maken van een voorstelling. Jullie leren om écht goed te kijken en luisteren naar wat er op het toneel gebeurt om het daarna samen te analyseren.

Elke handeling (bijvoorbeeld een blik, of hoe snel of langzaam iemand loopt of hoe dicht de spelers bij elkaar staan, zitten of liggen) en volgorde van handeling en elke tekst en hoe die tekst wordt gesproken (bijvoorbeeld rustig, of haastig) in een voorstelling heeft een betekenis. Dat kan heel logisch zijn, of juist niet. Je kunt dit als maker/regisseur beïnvloeden, waardoor de betekenis groter wordt, of de betekenis verandert. Een dramaturg helpt een regisseur om hierin keuzes te maken, die de betekenis, of de boodschap zo duidelijk mogelijk maakt. Zo sturen zij jou als kijker uiteindelijk een bepaalde kant op, waarin je de dingen herkent, of je krijgt een wereldbeeld voorgeschoteld, die misschien nieuw voor je is, of je wordt zo bijvoorbeeld aan het denken gezet over een bepaald onderwerp.

Bij deze lessen gaat het niet om het toewerken naar een eindpresentatie of voorstelling, maar om de materie en het ambacht.

AANMELDEN LENTESCHOOL MAART