Annoushka Claassens

Annoushka Claassens

Annoushka Claassens (1984).
Annoushka studeerde af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling Docent Dans, specialisatie Moderne Dans en Dansexpressie in 2007.

Na haar afstuderen is Annoushka direct aan de slag gegaan als dans docent. Ze heeft een aantal jaar kinderen en jongeren lesgegeven bij Hofplein in Rotterdam. Bij het Koorenhuis (nu KOO), alle leeftijden, van peuters tot volwassenen. Later, na de grote bezuinigingen aldaar heeft ze deze lessen binnen I&ART voortgezet. In deze vele jaren kwam haar focus binnen deze organisatie vooral bij de kleine kids te liggen (tussen 4 en 8 jaar), de open, fantasierijke en energieke kijk op de wereld van deze leeftijdsgroep spreekt haar erg aan.

In 2007 is zij ook begonnen met lesgeven bij Theaterschool Rabarber in Den Haag. Hier geeft ze les aan kinderen en jongeren van de Jeugdtheaterschool, de Dalton Theaterklas, het Tussenjaar en maakt choreografieën voor verschillende (familie)voorstellingen. 

Ook aan de allerkleinsten geeft Annoushka met veel plezier haar passie voor dansen door, ze is voor het 3de jaar werkzaam als (schrijf)dans docent voor de kleuters van Montessori basisschool de Valkenbos, waar haar dansles een vast lesonderdeel is, in de week, voor deze kleuters. Daarnaast is ze een van de weinige Contakids docenten die deze bijzondere les geeft in Nederland. Contakids is een bewegings-/ dansles waar door middel van speelse en uitdagende oefeningen het fysiek contact tussen ouders en kinderen (tussen 2 en 4 jaar) versterkt wordt.

Annoushka is mede initiator en choreograaf van Huis van Vervoering. Ze biedt hier een speelse en fysieke uitdaging aan de 55+ers. 

De diversiteit aan doelgroepen is wat haar het meeste aanspreekt en waar ze al haar dans-energie en oneindige zoektocht naar een theatrale invulling van beweging in kwijt kan.