Marijn van den Bogaard

Marijn van den Bogaard

Marijn van den Bogaard zal onze nieuwe Huisvoorstelling “Het sneeuwt in de kamer” gaan regisseren en theaterlessen geven aan de deelnemers van onze zomerschool 2022.

Marijn is opgegroeid in Culemborg en heeft zijn creatieve loopbaan voortgezet in Utrecht en Den Haag. In 2015 volbracht hij de Vooropleiding Theater bij het UCK en in 2016 studeerde hij af als docerend theatermaker aan de HKU. Sindsdien werkt hij als regisseur, acteur en speldocent binnen de podiumkunsten.

In 2016 richtte hij samen met Floris Barnhoorn en Mick Lindo het professionele, Utrechtse gezelschap Theater Tocht op. Tocht maakt intiem, prikkelend theater over de immer stuntelende mens, meestal op locatie maar altijd vanuit een beeldende inslag. Geïnspireerd door het absurdisme en dicht op de huid van de toeschouwer nemen voorstellingen van Marijn je mee in een droomachtige wereld, vol absurde wendingen en grillige personages. Eerder maakte hij de locatietheatervoorstelling Wild Law (2017) voor de Karavaan, Bovenkamer (2019) voor het Café Theater Festival en tourde hij met De Ramptoerist (2021). 

Sinds 2019 is ook Theaterwerkplaats Tocht onderdeel van het gezelschap, waar zij samenwerkingen aangaan met jongere en oudere amateurspelers en maatschappelijk georiënteerde voorstellingen produceren voor het (zorg)onderwijs. In 2019 ontwikkelde de Theaterwerkplaats Voor ik het Vergeet, in samenwerking met Culemborgse ouderen, in navolging van Grey Vibes en KOO. Sinds 2022 is Marijn ook verbonden aan Huis van Vervoering als regisseur en theaterdocent.

Openheid en fysicaliteit zijn voor hem de basis van spelen. Hij speelt, doceert en regisseert vanuit het ontdekken van de ruimte, mensen en de verhouding tussen hen.