Ons bestuur

Voorstelling Buutvrij detail

Huis van Vervoering is enorm trots op ons spiksplinternieuwe bestuur bestaande uit drie vrijwillige, betrokken, enthousiaste leden. Professionals uit het veld met een warm, kloppend hart voor podiumkunst en een brandende passie voor de doelgroep.

Voorzitter: Jaap Postma, secretaris: Annelies Eichholtz en penningmeester: Aart de Groot.

Rooster van aftreden

Jaap Postma

Jaap Postma studeerde in 1984 af aan de Theaterschool HKU te Utrecht en is sindsdien werkzaam als toneelregisseur, acteur, docent, toneelschrijver, trainer en coach. Is momenteel regisseur, huisschrijver en artistiek leider bij Toneelgroep Blauwe Vogel, theater op locatie. Rode draad in al zijn werk is zijn fascinatie voor de solitaire en dolende mens, die zich tracht te handhaven in een voor hem vaak tegenstrijdige wereld. De afwijkers zeg maar..

Jaap is maatschappelijk en politiek betrokken en werkt aan een betere wereld door middel van zijn talent en vaardigheden. Een wereld waarin de mens wordt betrokken bij het leven en het welzijn, in zoveel mogelijk opzichten.

Huis van Vervoering is daarom een initiatief waar Jaap zich uitstekend thuis voelt. In een maatschappij waar ‘de oudere mens’ regelmatig uit het oog wordt verloren streeft Huis van Vervoering op kunstzinnige wijze naar inclusie, ontwikkeling, prikkeling, inspiratie, autonomie en creativiteit. Jaap zal in- en buiten het bestuur zoveel mogelijk bijdragen aan het ondersteunen van deze missie, met als doel het podium voor 55+ verder uit te bouwen naar een professionele organisatie met een vaste plek in het Haagse maatschappelijk- culturele veld.

Annelies Eichholtz

Het enthousiasme van Annoushka en Roeland werkt direct aanstekelijk. Graag zet ik mij als secretaris van de stichting in voor hun mooie plannen en ideeën voor Huis van Vervoering. Het is goed dat er in Den Haag een plek is waar de 55-plusser de mogelijkheid heeft om serieus met theater aan de slag te gaan. Een plek waar ruimte is om te onderzoeken, te experimenteren en te maken. 

Vanuit mijn achtergrond als theaterwetenschapper en mijn werk als educatiemedewerker bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam adviseer ik het artistiek team graag op het gebied van educatie en het maken van keuzes die aansluiten om de door henzelf geformuleerde artistieke visie en doelen. Meedenkend over de langetermijnvraagstukken en de kortetermijnstappen hoop ik als secretaris in het bestuur mijn steentje bij te dragen. 

Aart de Groot

Aart de Groot was achtereenvolgens gemeenteambtenaar, cultureel ondernemer, projectleider theater voor de Haagse amateursector en is nu stafmedewerker bij het Haags Historisch Museum en Rijksmuseum de Gevangenpoort. Hij ontwikkelde  diverse kunst- en kunsteducatie-projecten in Den Haag zoals Festival de Betovering, het Cultuurmenu en de Kunstmagneetschool. In zijn vrije tijd was hij onder meer  bestuurslid van Theatergroep Drang.

Waar liefhebbers en professionals elkaar ontmoeten -in het repetitielokaal of op het podium- gebeuren de mooiste en meest verrassende dingen. Het resultaat is theater dat authentiek is en waarin de geschiedenis en actualiteit van onze stad weerklinken. Aart is  daarom heel enthousiast over Huis van Vervoering en wil graag meebouwen aan dat huis.